Zelenski'den çarpıcı çıkış: Kırım'ı alırsak savaş biter

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna'daki savaşın Kırım ile başladığını ve onun kurtuluşuyla bitmesi gerektiğini söyledi. Zelenski, "Kırım'ı alırsak savaş biter" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski aylardır süren Rusya-Ukrayna savaşının hangi koşulda biteceğini açıkladı.

Savaşın kırımda başladığının altını çizen Zelenski, "Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli" dedi.

Zelenski ise bu açıklamayı, Kırım'daki bir Rus üssünde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü, sekiz kişinin de yaralandığı patlamaların ardından yaptı.

Ancak konuşmasında patlamalara değinmeyen Zelenski,  "Kırım, Ukrayna'ya aittir. Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşın, Kırım'ın işgaliyle başladığını unutmayacağız" dedi.

RUSYA'NIN KIRIM'I İLHAKI

Rusya, Ukrayna ve Batılı ülkelerin  yasa dışı olarak kabul ettiği bir referandumda Rusya'ya katılmak için oy kullanan ve Rusça konuşan çoğunluğa sahip olan Kırım'ı Mart 2014'te ilhak etmişti.

Oylama, kimliği belirsiz Rus birliklerinin yarımadanın çevresindeki birkaç stratejik noktanın kontrolünü ele geçirmesinin ardından aceleyle yapılmıştı. O yılın başlarında, aylarca süren Avrupa yanlısı protestolar, Ukrayna'nın Rus destekli cumhurbaşkanının devrilmesiyle sonuçlanmıştı.

Ukrayna Putin Rusya Zelenski Kırım savaş