Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Ne zaman ödenecek, bu ay yatar mı?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 500 TL olan emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren kararın ardından "Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Ne zaman ödenecek, bu ay yatar mı?" sorularının cevabı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşının 7500 TL'ye çıkarıldığını bildirmişti. Bu noktada emeklilerin gözü "Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?" sorusunun cevabında.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Açıklamak bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz. Hayırlısı olsun” dedi.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATAR? 

Zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Nisan ayı maaşı ile birlikte bayram haftasında yatması bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

TÜED Derneği Başkanı Kazım Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen 1.100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti.

Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da belirlenmesi öngörülüyor. Emekli bayram ikramiyesi için masada 2000-2500 TL formülü öne çıkıyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 21-23 Nisan arasında idrak edilecek. Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 1 hafta öncesinden hesaplara yatması bekleniyor.

zamlı emekli maaşı emekli maaşı maaş