Zafer Partisi ve Yeniden Refah, en çok hangi partiden oy alıyor? Son anketten çarpıcı sonuç!

TAKİP ET

Metropoll Araştırma'nın son açıkladığı anketin sonuçları dikkat çekti. Zafer Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin en çok hangi partilerden oy aldığına ilişkin anketten çarpıcı sonuç çıktı. İşte detaylar...

Metropoll Araştırna, Mayıs ayı 'Türkiye'nin Nabzı' anketinde Zafer Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin en çok hangi partilerden oy aldığını inceledi.

İttifaklar dışında bulunan ve en çok konuşulan iki parti için çıkan sonuç dikkat çekti. Zafer Partisi ve Yeniden Refah'a oy vereceğini belirten seçmenlerin, 24 Haziran 2018 seçimlerinde hangi partiye oy verdiği soruldu.

Buna göre Zafer Partisi'ne oy verecek olan seçmenlerin yüzde 29.4'ü 2018 yılında AKP'ye, yüzde 20.8'i İYİ Parti'ye, yüzde 18.4'ü CHP'ye, yüzde 4.7'si MHP'ye, yüzde 1.5'i HDP'ye, yüzde 1.4'ü ise Saadet Partisi'ne oy verdiğini belirtti. Ayrınca yüzde 8.6'lık kesim ise yaşı tutmaduğı için 2018'de sandığı gitmedi.

Öte yandan Yeniden Refah'a oy verecek olan seçmenlerin yüzde 52.4'ü 2018 yılında AKP'ye, yüzde 1.9'u CHP'ye, yüzde 6.5'i MHP'ye, yüzde 13.9'u ise Saadet Partisi'ne oy verdiğini belirtti.


 

zafer partisi yeniden refah oy seçim anket chp akp mhp iyi parti