Yusuf Halaçoğlu, Ermeni tezlerini tek cümlede böyle çürüttü: Bir tane mezar yok

TAKİP ET

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun Ermeni meselesiyle ilgili iddiaları tek cümlede çürüttüğü açıklamaları yeniden gündem oldu.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun 2015 yılında 'BüyükHarf'in Ermeni meselesiyle ilgili belgeseline verdiği röportaj sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Halaçoğlu röportajda "300 kişilik toplu mezarlar yapmışsınız' diyorlar. 300 kişilik toplu mezar yapsanız 5 bin toplu mezar gerekir. Niye çıkmadı şimdiye kadar bu mezarlar? Ama Türklere, Müslümanlara ait mezarlar çıkıyor" ifadeleriyle Ermenilerin tezini tek cümlede cürütüyor. Halaçoğlu, şöyle konuşuyor:
"Bu toplu mezarları biz kazandık. Ben 2003 yılında yabancı basının bulunduğu ortamda şunu söyledim; 'Ermenilere ait bir toplu mezar gösterin, sizleri çağıracağım hep beraber açacağız' dedim. 2015 yılındayız, 12 sene geçti. Niye 1 tane göstermiyorlar? 

Aynısını sorduğumuz zaman şunu söylüyorlar; 'Efendim siz dağlarda öldürdünüz, kurda kuşa yem yaptınız. Fırat Nehri'ne attınız, yok ettiniz. Çöllerde çöl kumları fırtınada zımpara taşı gibi kemiklerini eritti' diyorlar. Firavunun mezarı bile duruyor yerinde.

1.5 milyon insanı ne suya atıp yok edebilirsiniz ne de dağlarda kurda kuşa yem yapabilirsiniz. Bunlar hastalık yayar öldürdüğünüz zaman. '300 kişilik toplu mezarlar yapmışsınız' diyorlar. Dozer yok, bir şey yok. Kazma ile yapacaksınız.

300 kişilik toplu mezar yapsanız 5 bin toplu mezar gerekir. 500 kişilik yapsanız 3 bin mezar gerekiyor. Ya bir yerden çıkar bunlar. Niye çıkmıyor şimdiye kadar? Ama Türklere, Müslümanlara ait mezarlar neden çıkıyor? Bunu herkesin düşünmesi gerekiyor.

Parlamentolar tamamen siyasi karar alıyor ve bunlar sadece Türkiye'ye düşmanlık yapıyor."
 

yusuf halaçoğlu ermeni ermeni meselesi toplu mezar soykırım türkiye