Yunanistan tarafından açılan ateşle 1 Türk vatandaşı öldürüldü

TAKİP ET

Edirne'de, Yunanistan tarafından açılan ateş sonrası 1 Türk vatandaşı başından vurularak hayatını kaybetti.

Edirne'de Yunanistan ile sınırı olan Adasarhanlı köyünde yaşayan iki Türk vatandaşı Yunan tarafından açılan ateş sonucu vuruldu. Mehmet Durgun (43) isimli Türk vatandaşı olay yerinde hayatını kaybederken, yaralı diğer vatandaşımızın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ateş açan kişilerin sivil giyimli olduğu belirtirilirken olayın Meriç nehri üzerindeki bir adacacıkta yaşandığı öğrenildi.

Olayın, akşam saat 20.00 civarında Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Adarsarhanlı köyünde meydana geldiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre köyde yaşayan 43 yaşındaki Mehmet Durgun ve arkadaşı S.Ş. birlikte Meriç nehri üzerindeki adacağa gitti. İki vatandaşın buraya gitme nedenlerinin göçmenlerin kaçak geçişte bıraktıkları botları almak olduğu öğrenildi.

Bu sırada sınırın Yunan tarafından sözlü tacizler başladı. Sivil giyimli kişiler ile Mehmet Durgun ve arkadaşı S.Ş arasındaki kavga bir süre sonra açılan ateşle sona erdi. Yunanistan tarafından sivil giyimli kişilerce yapılan ateş sonrasın 43 yaşındaki Mehmet Durgun başından vurularak olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olaydan yaralı kurtulan S.Ş. ise Jandarmaya giderek yardım istedi. Mehmet Durgun'un cansız bedeni, Jandarma eşliğinde bölgeden alındı.

Meriç Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

mehmet durgun yunanistan ateş açma edirne yunanistan edirnede öldürülen vatandaş