Yunanistan Göç Bakanı: "Avrupa Birliği göçlere hazır değil, Türkiye'ye daha fazla destek verilsin!"

TAKİP ET

Türkiye, kaçak girişler ve Suriyeliler sorununu tartışırken Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Mitarachi, "AB'nin, büyük bir mülteci krizini yönetecek kapasitesi yok. Türkiye'ye daha fazla destek sağlanması gerekiyor" dedi.

Türkiye’nin demografik yapısını tehlikeye sokan kaçak geçişler ve sığınmacılar konusu her geçen gün daha fazla tartışılırken, Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Mitarachi, Avrupa Birliği’nin Afganistan’dan bir göç dalgasıyla başa çıkacak durumda olmadığını belirterek “Türkiye’ye daha fazla destek verilmeli" dedi.

Sözcü’nün aktardığına göre, "AB, 2015'te yaşanan mülteci krizinin bir benzeriyle başa çıkacak durumda değil" diyen Mitarachi, "Göç dalgasına karşı harekete geçilmeli" ifadelerini kullandı. Mitarachi, "AB'nin, büyük bir mülteci krizini yönetecek kapasitesi yok” dedi.

AB ÜYESİ 6 ÜLKE, 'AFGANLAR SINIR DIŞI EDİLSİN' DİYE BAŞVURU YAPMIŞTI
Avrupa Birliği üyesi 6 ülke (Hollanda, Avusturya, Almanya, Belçika, Danimarka ve Yunanistan) Avrupa Komisyonu'na yazdıkları ortak mektupta iltica başvurusu reddedilen Afganistan vatandaşlarını ülkelerine geri göndermeye devam etmek istediklerini belirtmişti.

AB Komisyonu sözcülerinden Adelbert Jahnz ise iltica başvurusu reddedilen Afganların geri iadelerinin Birliğin tasarrufunda olmadığını, üye ülkelerin alacağı kararlara bağlı olduğunu bildirmişti.

Öte yandan Almanya İçişleri Bakanlığı, Afganistan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle sınır dışı kararlarını askıya aldıklarını duyurmuştu.

yunanistan göç sığınmacı göçmen türkiye afgan suriyeli