Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye'nin sığınmacıları tutma zorunluluğu var

TAKİP ET

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ten sığınmacı konusu hakkında küstah bir açıklama geldi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ABD’nin çok okunan gazetelerinden Washington Post’a konuştu.

Sığınmacılar konusunda küstah açıklamalarda bulunnan Miçotakis, adeta Türkiye’yi ABD medyasına şikayet etti.

Sözcü'de yer alan habere göre son dönemde Ankara-Atina hattındaki gerilimle bağlantılı olarak ABD ve Fransa ile savunma anlaşmaları imzalayan Miçotakis hakkında Washington Post, “En büyük sorunu Türkiye yaşanan gerilim ve Türkiye’den gelen mülteci akışı” yorumunu yaptı.

Zoom üzerinden açıklamalarda bulunan Miçotakis, “Türkiye’nin mültecileri Türkiye sahillerindeyken halen Türkiye karasularındayken durdurma zorunluluğu var. Ben insanların Türkiye’yi suçlaması yerine Yunanistan’ı suçlamalarını anlamıyorum. Türkiye insan haklarını ihlal ediyor” dedi.

Türkiye’de son dönemde yaşanan TL krizini ve iç siyaset ile ilgili açıklama yapmayacağını söyleyen Miçotakis, “Türk Lirası büyük bir baskı içinde. Eğer Türkiye saldırgan tavrına devam ederse, Türkiye için sonuçları olabilir, AB tarafından yaptırım uygulanması gibi. Diğer taraftan eğer Türkiye Ege ve Doğu Akdeniz’de agresif tavrını bırakırsa, oturup farklılıklarımızı konuşmak için bir alanımız olur” ifadesini kullandı.

miçotakis türkiye yunanistan sığınmacı abd doğu akdeniz yunan mülteci