Yunan devlet televizyonu ERT, sabah haberlerini "Ben Seni Sevduğumi dünyalara bildirdim..." şarkısı ile açtı

TAKİP ET

Yunan devlet televizyonu ERT, sabah haberlerini Türkiye'den deprem görüntülerinin üstüne "Ben Seni Sevduğumi dünyalara bildirdim..." şarkısını çalarak açtı.

Yunanistan devlet televizyonu ERT, sabah haberlerini Türkçe bir kliple açtı. Klip, kısa bir süre de sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

ERT kanalı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran depremden görüntüleri Türkçe şarkıyla izleyenlerine aktardı. Enkaz görüntüleri paylaşılan programda, Kazım Koyuncu'nun yazıp Şevval Sam'ın seslendirdiği 'Ben Seni Sevduğumi' şarkısı eşliğinde felaketten görüntülere yer verilirdi. Duygulandıran anlar, kısa sürede en çok izlenilenler arasına girdi.

YUNANİSTAN'DAN DEPREMDE TÜRKİYE'YE DESTEK MESAJLARI

Kahramanmaraş merkezli 7,7, ve 7,6'lık yıkıcı depremler Türkiye'yi hüzne boğdu. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği, on binlercesinin de yaralandığı depremde çok sayıda bina yerle bir oldu. Bölgedeki arama kurtarma ekiplerinin ve enkaz altında kalan vatandaşların zamanla yarışı devam ederken çok sayıda ülkeden de destek geldi. Birçok ülke arama ve kurtarma ekiplerini Türkiye'ye yönlendirdi.

"YUNANLAR TARAFINDAN DUYGU DOLU MESAJLAR PAYLAŞILDI"

Türkiye'yi derinden sarsan felaket, Yunanistan'da da hüzne neden oldu. Türkiye'nin acısını paylaşan ülkelerden olan Yunanistan'dan gelen ekipler arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Yunanistan, depremin gerçekleştiği ilk gün bölgeye 21 kişilik arama kurtarma ekibi, beş doktor, iki arama kurtarma köpeği ve tıbbi malzemeler gönderdi. Ayrıca Başbakan Kiryakos Miçotakis Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tıbbi malzeme, çadır ve battaniye yollayabileceklerini söyledi. 

7 Şubat Salı günü Polonya ve Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen arama kurtarma ekiplerinin Adıyaman ve Hatay'da 3 kişiyi enkazın altından kurtardığı öğrenildi. Yunan arama kurtarma ekibinin enkazdan çıkardıkları bir kız çocuğunu sağlık ekiplerine teslim etmesinin ardından ağlaması Twitter’da hem Türkler hem de Yunanlar tarafından duygu dolu mesajlarla paylaşıldı.

Yunanistan ert haber deprem gündem