YSK'dan Erdoğan'ın adaylığına ilişkin soruya dikkat çeken yanıt

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin tartışmalar sürerken Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) dikkat çeken bir açıklama geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez aday olup olmayacağı tartışma konusu oldu. Erdoğan'ın 'Anayasaya göre ikiden fazla aday olamayacağı' belirtilirken Yüksek Seçim Kurulu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre bir vatandaş, CİMER aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) Erdoğan'ın adaylığı hakkında başvuruda bulundu. 

'Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili adaylık şartları ve yeterlilik' konulu başvuruda; "Sayın Erdoğan nasıl aday olabilir? Erken seçim olacaksa en geç normal seçimden ne kadar önce TBMM'nin seçim kararı alması gerekir?" sorusu yöneltildi.

YSK CEVAP VERDİ
YSK ise konuyla ilgili yurttaşın başvurusuna cevap verdi ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nu işaret etti.

6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 'Seçim dönemi, seçim döneminin başlangıcı ve seçimlerin tamamlanması' başlıklı 3. maddesinde "Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir" ifadeleri yer alıyor. 

ysk erdoğan adaylık cimer üçüncü kez aday akp cumhurbaşkanı