Yönetmen Jean-Luc Godard'ın ölüm nedeni şaşkınlık yarattı

TAKİP ET

Dünyaca ünlü Fransız yönetmen Jean-Luc Godard 91 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü yönetmenin, hekim destekli intihar yöntemiyle yaşamına son verdiği açıklandı.

Son Nefes, Alphaville, Erkek Dişi (Masculin Féminin) gibi başyapıtların mimarı, dünya sinemasının efsanesi Jean-Luc Godard, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Avrupa’da savaş sonrası sinemada devrim yaratan Fransız-İsviçreli yönetmen Jean-Luc Godard’ın avukatı, yönetmenin ölüm nedeninin hekim destekli intihar olduğunu doğruladı.

Godard’ın temsilcisi Patrick Jeanneret, AFP’ye verdiği demeçte, ünlü yönetmenin gönüllü olarak ayrılmak için İsviçre’de hukuki yardıma başvurduğunu çünkü birden çok hastalığa yakalandığını söyledi.

Godard’ın eşi İsviçreli film yapımcısı Annie-Marie Miéville de evde huzur içinde öldüğünü açıkladı.

Fransız gazetesi Libération, aileye yakın bir kaynaktan alıntı yaparak şunları söyledi: “Hasta değildi, sadece bitkindi. Bu yüzden bitirme kararı almıştı. Bu onun kararıydı ve bilinmesi onun için önemliydi.”

Fransa’da yasa, doktorların ölümcül hastaları ölene kadar uyuşturmalarına izin veriyor, ancak hekim destekli intihara izin vermiyor. 1930’da Paris’te Fransız-İsviçreli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Godard, son yıllarını İsviçre’nin Rolle köyünde geçiriyordu.

Jean-Luc Godard