Yolcular en az 6 ay uçmayacak

TAKİP ET

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), dünya genelinde hava yolu seyahatini tercih eden yolcuların yüzde 40'ının koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasının ardından en az 6 ay hava yolu seyahatine çıkmamayı düşündüğünü açıkladı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği koronavirüs krizinin havacılık sektörüne etkilerine ilişkin aralarında ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın da bulunduğu 11 ülkede yapılan araştırmayı yayınladı.

Araştırmada, vatandaşların yüzde 14'ünün koronavirüs tedbirlerinin sona ermesinin ardından beklemeden hava yolculuğu yapmayı planladıklarını, yüzde 47'sinin 1-2 ay, yüzde 28'inin 6 ay, yüzde 8'inin 1 yıl hava yolu seyahati için beklemeyi tercih ettiği belirtilen araştırmada, insanların yüzde 4'ünün de yakın gelecekte seyahat etmeyi düşünmediği açıklandı.

YOLCU GELİRLERİNİN 314 MİLYAR DOLAR AZALMASI BEKLENİYOR
IATA Genel Sekreteri Alexandre de Juniac, konuya ilişkin değerlendirmesinde, koronavirüs nedeniyle hava yolu şirketlerinin yolcu gelirlerinin bu yıl 314 milyar dolar azalmasını beklediklerini söyledi. Havacılık sektörüne acil biçimde doğrudan kaynak, kredi ve vergi muafiyeti gibi destekler sağlanması gerektiğini belirten Juniac, yolcuların güvenini geri kazanmanın kritik bir konu olduğunu belirtti ve hükümetler ile havacılık sektörünün hızlı biçimde güven artırıcı tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

uçak seyahat havaalanı