Yoksulluk sınırı ne kadar? Türk-İş, yoksulluk sınırını 9 bin 931 TL olarak açıkladı!

TAKİP ET

Türk-İş, gıda enflasyonunun Eylül'de yüzde 4.18 arttığını, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 3,049 TL, yoksulluk sınırının ise 9,932 TL'ye yükseldiğini açıkladı.

Türkiye'de halk, fahiş fiyatlar ve hayat pahalılığına karşı düşük maaşlarla mücadele etmeye çalışıyor. Türk-İş ise eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETE FARK ATTI
Türk-İş'in açıklamasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı eylülde 3 bin 49 TL oldu. Asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark 224 TL’ye yükseldi.

YOKSULLUK SINIRI 9 BİN 931 TL!
‘Yoksulluk sınırı ise 9 bin 931 olarak hesaplandı. Yoksulluk sınırı gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarından oluşuyor.

Türk-İş araştırmasına göre mutfak enflasyonu eylülde aylık yüzde 4,18, 12 aylık dönemde ise yüzde 24,56 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını geçmesi için eve en az 3,5 asgari ücret girmesi gerekiyor.

yoksulluk sınırı türk iş açlık sınırı ekonomi asgari ücret