YÖK'ten vakıf üniversitelerine 'eğitim öğretim ücreti' uyarısı

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerine uyarı mesajı yolladı. YÖK, kurumların eğitim öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamalarını istedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerine gönderdiği bir yazıda, bazı vakıf üniversitelerinin eğitim ve öğretim ücretlerini enflasyon oranının üzerinde artırdığına dair şikayetlerin olduğunu bildirdi.

Yazıda, vakıf üniversitelerinin eğitim ve öğretim ücretlerinin belirlenmesi sürecinde, kurumların kar amacı güdemediğini belirten mevzuat düzenlemelerine atıfta bulunuldu.

Öğrencilerin talepleri ve şikayetleri dikkate alınarak, eğitim ve öğretim ücretlerinde enflasyonun üzerinde bir artışın önlenmesi ve gereken özenin gösterilmesi istendi.

Ayrıca, daha önce duyurulan bir karara da vurgu yapılarak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar ve öğrencilerin barınma durumu, sosyal koşulları ve sürdürülebilir öğretim süreçleri gibi çeşitli faktörlerin bir arada değerlendirildiği ve depremzedelerin eğitim ve öğretim ücretleri, burslar ve barınma ihtiyaçları konusunda kolaylık sağlanması gerektiği hatırlatıldı.

YÖK