YKS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM'den açıklama, üniversite kayıt tarihi ne zaman?

TAKİP ET

Milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavlarının yerleştirme sonuçları, üniversitelerin başlamasına kısa süre kalmış olmasına rağmen açıklanmadı. Üniversite adayları, sonuçların hâlâ açıklanmamış olmasına tepki gösterirken 'YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı, bugün açıklanır mı?' gibi sorulara yanıt aramaya başladılar. 

YKS yerleştirme tercih işlemleri 20 Ağustos 2021 tarihinde 23.59'da sona erdi.  Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği yerleştirme sonuçları bir haftayı geçmesine rağmen henüz açıklanmadı. Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayacağını duyurmasının ardından okulların başlamasına kısa süre kaldı. İşte 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için henüz açıklanmayan yerleştirme sonuçlarına dair merak edilenler…

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
2021 YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre, YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bu nedenle YKS tercih sonuçlarının ağustos ayının son haftası açıklanması bekleniyor ancak ÖSYM bu konuyla ilgili resmî bir açıklama henüz yapmadı.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILIYOR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağını açıkladı. 13 Eylül'de ülke genelinde tüm üniversiteler yüz yüze eğitim ile döneme başlayacak.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Üniversitelerin eğitim öğretim dönemine başlamasına 2 hafta, yeni üniversite adaylarının da kayıt işlemlerinin yapmasına bir hafta kalmasına rağmen YKS tercih sonuçları hâlâ açıklanmadı. Milyonlarca üniversite adayı, üniversite için şehir değişikliği yapacakken tercih sonuçlarının henüz açıklanmamış olmasına tepkili. YKS tercihlerinin ise bu hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

ÖSYM BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
ÖSYM Başkanı Halis Aygün açıklama yaptı. Aygün şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili gençler, biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. 2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

üniversite yks tercih yks tercih sonuçları üniversite kayıt ösym