YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM sonuç sorgulama

TAKİP ET

ÖSYM, 2021-YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YKS ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM sayfasında açıklandı. Ek tercih sonuçları ile kayıt yaptırmaya hak kazananlar 4-7 Ekim tarihlerinde kayıtlarını yaptırabilecek.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?
ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde; Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler.

YKS EK TERCİH KAYITLARI NE ZAMAN?
ÖSYM tarafından yayınlanan YKS ek tercih kılavuzuna göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

EK YERLEŞTİRME DEVAM EDECEK
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün geçtiğimiz haftalarda Twitter sayfasında YKS ek tercih için paylaşımlarda bulundu. Aygün’ün açıklamaları şu şekilde;

“Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak.

İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.”

yks ek yerleştirme ösym yks sonuç sorgulama yks sonuç tercih