YKS 2022 yeni tercih kılavuzu yayımlandı: YKS tercihleri nasıl yapılır, tercihler ne zaman bitiyor? Kaç tercih yapılır

TAKİP ET

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren YKS tercihleriyle ilgili ÖSYM'den açıklama geldi. YKS tercihleri 27 Temmuz itibari ile başladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, güncel tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? Tercih dönemi ne zaman bitiyor? İşte YKS tercih kılavuzu

YKS sonuçlarının ardından 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da açıklandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün,  üniversite tercihlerinin 27 Temmuz tarihi itibariyle başladığını açıkladı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Değerli YKS adaylarımız, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun güncel hali internet sitemizde yayımlanmıştır. 2022-YKS tercih işlemlerinizi 27 Temmuz-05 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr ’den yapabilirsiniz Tercihlerinizin hayırlı olmasını dilerim" dedi.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

 

TERCİHLER NE ZAMAN BİTİYOR?

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu bu hafta içinde yayımlanacak. Tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlayacak. Adaylar, tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. 

YKS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SIRALAMA MI PUAN MI?

Yök Atlas sisteminden yararlanacak öğrenci adayları YKS tercih robotu ile listelerini hazırlayabilir. İstedikleri puan türünde üniversite tercihlerini gerçekleştirecek öğrenciler kılavuz dahilinde ÖSYM AİS sisteminde olacak.

Yine kılavuz ile birlikte ÖSYM tarafından yayımlanan üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları tercihlerde belirleyici olacak.

KAÇ TERCİH YAPILABİLİYOR?

YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. İyi bir üniversite hayaliyle sınava katılım sağlayan binlerce aday, toplam 24 tercihte bulunabilecek.

 

 

YKS üniversite tercih YKS tercih tercih kılavuzu Üniversite tercih