Yine utandık! Zifa Asanavičius, Türkçe mesaj paylaştı onlarca taciz mesajı geldi

TAKİP ET

Annesi Lipka Tatarı, babası Litvanyalı olan Zifa Asanavičius, Twitter hesabından paylaştığı Türkçe paylaşımın ardından onlarca taciz mesajına maruz kaldı. Zifa, kendisine gelen Türkçe mesajları tek tek ifşalayarak yaşananlara tepki gösterdi.

AHMET KUT / AYKIRI

Annesi Lipka Tatarı, babası Litvanyalı olan Zifa Asanavičius, Twitter hesabından yaptığı Türkçe paylaşımın ardından kendisine Türkçe taciz mesajları gönderildiğini duyurdu. Zifa, söz konusu mesajları tek tek ifşaladı ve tepki gösterdi.

Zifa; Tatar Bayrağı’nın, Türk Bayrağı’ndan esinlenerek yapıldığını ve Litvanya Tatarları olarak yaklaşık 3 bin kişinin yeşil Türk Bayrağı’nı kullandığını belirten bir paylaşım yaptı. Bayrağın tarihine değinerek 1600’lü yıllarda yapılan Osmanlı-Lehistan savaşını anlatan Zifa, paylaşımının ardından taciz mesajlarına maruz kaldı. Zifa, gelen taciz mesajlarını ifşa etti.


LİPKA TATARINI ŞOKE EDEN MESAJLAR 
Lipka Tatarlarına dair yaptığı paylaşımın kısa sürede yayılmasıyla kendisine çok sayıda taciz mesajı geldiğini belirten Zifa, “Mesaj kutumu kapatmama sebep bazı sorular oldu” dedi. Kendisine gelen bazı mesajların ‘Maaşın kaç para?’, ‘Domuz yiyor musunuz?’ ‘Bakirelik sizde önemli mi?’, ‘Erdoğan’ı seviyor musun?’ mesajları sebebiyle mesaj kutusunu kapattığını duyurdu.

Rahatsız olduğu için mesaj kutusunu kapatan Zifa, taciz içeren mesajların bu sefer yorum olarak yapılmasına “Niçin bu kadar saldırgan insanlar var?” diyerek tepki gösterdi.  

Bir sosyal medya kullanıcısı, Zifa'nın Türkçeyi düzgün kullanmadığını ve Tatarların Türkçeyi unuttuğunu dile getirip Mustafa Kemal Atatürk'ün “Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur” sözünü hatırlattı. 

Kullanıcının bu paylaşımına sinirlenen Zifa, “Niçin bu kadar saldırgan insanlar var? Bir avuç insan yüzyıllardır Katolik. Milyonlar ortasında yaşıyoruz, hâlâ Tatarız diyoruz. Tatarca konuşamıyor olsak da Tatar kimliği unutmadık. Büyükannesi Tatar olan çocuk bile Litvanyalıyım değil Tatarım diyor gururla. Bu bile bize büyük bir şey!” açıklamasını yaptı. 



Öte yandan taciz mesajlarından şikâyetçi olan Zifa, bir sosyal medya kullanıcısının “Bence profilinize kendi fotoğrafınız yerine başka bir resim koysanız sanırım sorun çözülebilir hanımefendi” önerisine ise “Burka giy demedi yine de Teşekkürler” diyerek tepki gösterdi. 



FETHULLAHÇI OLMAKLA SUÇLANDI 
Zifa'ya gönderilen taciz mesajları tepki çekerken bir diğer sosyal medya kullanıcısı da Zifa'yı Fethullahçı olmakla suçladı. Kullanıcının “Pensilvanya her yerde unutmayın ve en sevdikleri şey, insanların duygularıyla oynayıp tezgâha getirmek” paylaşımına Zifa, “Türkçe konuşan her "yabancı" fetullahçı", gülenist, FETÖ'cü olmak zorunda mıyız? Bunu diyenlerin neye adları yok resimleri yok? Kendi hükümetine de alay eden birisi insanlara dikkatli ol diyor. Bu politik şeyleriniz bizi hiç ilgilenmiyor. Dışarıda ülkeden de iyi gözükmüyor” ifadesi ile karşılık verdi. 

 

taciz lipka tatarı zifa asanavicius türk tatar türkü türk zifa