Yiğit Bulut'tan ekonomi mesajı: "Büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner!"

TAKİP ET

Erdoğan'ın danışmanı ve Ekonomi Politikaları Üyesi Yiğit Bulut ekonomik krizle ve döviz kurundaki yükselişle ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bulut, "Büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, Türk Lirası'ndaki tarihi değer kayıplarıyla ilgili sessizliğini bozdu.

Ekonomide yaşanan tabloyu "Küresel emperyal yapının Türk milletine saldırısı" olarak niteleyen Bulut, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Küresel emperyal yapı büyük Türk milletine bu şekilde her alanda saldırmaya devam ederse, büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner" ifadelerini kullandı.


BULUT İLE NEBATİ KARŞIT GÖRÜŞTE
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise dış güçlerin Türkiye'de herhangi bir müdahalede bulunmadığını söylemişti.  

Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın "Kur artışı bırakılmıştı ama Merkez Bankası birkaç kez müdahale etti. Bu sizin modele uygun mu?" şeklindeki sorusuna Nebati şöyle yanıt vermişti:

"Tabii… Çünkü dışarıdan herhangi bir saldırı yok! Çok net olarak söylüyorum. İçeride birkaç manipülatif, spekülatif işlemeler var. Merkez Bankası da onların bu hamlelerine karşı hamle yapıyor."

yiğit bulut ekonomi türk lirası nebati