Yeşilçam'ın usta oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti

TAKİP ET

Yeşilçam'da 'Bin Defa Ölürüm', 'Kanun Kanundur' ve 'Bir Pazar Günü' filmlerinin yanı sıra 'Geniş Aile', 'Leyla ile Mecnun' ve 'Arka Sokaklar' gibi televizyon dizilerinde oynayan Ali Güney (66), yaşamını kaybetti.

Yeşilçam'da birçok yapımda oynayan ve Leyla ile Mecnun, Arka Sokaklar gibi yapımlarda rol alan oyuncu Ali Güney hayatını kaybetti.

Üç gün önce nefes darlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Ali Güney bu sabah saatlerinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

66 yaşındaki oyuncunun cenazesi, yarın ikindi vaktine müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’na defnedilecek.

ALİ GÜNEY KİMDİR?

Ali Güney, 1 Ocak 1956 yılında Şanlıurfa Siverek’te doğdu.,

Ali Güney, 9 yaşında İzmir'e gitti ve bu yolculuk onun hayata karşı en önemli yolculuğu oldu. İzmir’de simit satan, fabrikalarda çalışan ve nakliyat işi bile yapan Güney, Yılmaz Güney’in bakışları ve ses tonundan çok etkilenerek sinemaya âşık oldu. 1972 yılında fotoroman senaristliği yapan Güney, 1973 yılında da sinemaya adım attı.

1977 yılında ise yapımcılığa soyunan Güney, kısa sürede İstanbul Yeşilçam’da ün yaptı. Yönetmen Remzi Aydın Jöntürk tarafından sinemaya kazandırılan Ali Güney, daha sonra yönetmen Natuk Baytan ile tanıştı ve 20 filmde birden rol aldı. 30-40 kadar filmde de prodüksiyon amirliği, yönetmen asistanlığı yapan usta oyuncu, kötü rollerle Türkiye genelinde ün yaptı.

Oyuncu, 1988’de Alman yapımı bir dizi sayesinde bir ev sahibi oldu. 1990’lı yıllarda ‘Hayırsız Evlat’, ‘İstanbul-Paris’ gibi tiyatro oyunlarında da rol alan ve daha sonra İstanbul Yeşilçam Tiyatrosu’nu kuran Güney, okullarda gezici tiyatro yaparak minik yüreklere tiyatro aşkını vermek için çabaladı. Münir Özkul başta olmak üzere çok sayıda efsane oyuncu ile kamera karşısına geçen Ali Güney, sayısız sinema filminde rol aldı, dizi ve televizyon filmlerinin de aranan isimleri arasına girdi.

Ali Güney Yeşilçam oyuncu