Yesevi Bektaşi Oğuz Ocakları Genel Başkanı Ayhan Türk'ten, Büyük Alevi Kurultayı'na çok sert tepki

TAKİP ET

Yesevi Bektaşi Oğuz Ocakları Genel Başkanı Ayhan Türk, İstanbul'da düzenlenen Büyük Alevi Kurultayı'na, sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile çok sert tepki gösterdi. Türk açıklamasında; "Bizi şaşırtmadılar, bu toplantı adeta, HDP'nin propagandasının yapıldığı toplantıya dönüştü" dedi.

İstanbul'da düzenlenen "Büyük Alevi Kurultay"ı tartışma konusu oldu.

Yesevi Bektaşi Oğuz Ocakları Genel Başkanı Ayhan Türk, söz konusu kurultayla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "Bizi şaşırtmadılar, bu toplantı adeta, HDP'nin propagandasının yapıldığı toplantıya dönüştü" dedi.

İşte Türk'ün paylaştığı videoda dile getirdiği ifadeler;

"Kıymetli dostlar, dün İstanbul'da Büyük Alevi Kurultay'ı adı altında bir toplantı düzenlendi. 7 tane alevi tabelalı yapının biraraya gelerek yapmış oldukları bu toplantıdan doğal olarak hepimiz alevilerle ilgili meselelerin konuşulmasını bekliyorduk. Fakat bizi şaşırtmadılar. Bu toplantı adeta HDP'nin propagandasının yapıldığı ve taleplerinin dile getirildiği bir toplantıya dönüştü. Salona eşkıya Seyit Rıza'nın fotoğrafını asmaktan tutun, cezaevindeki teröristlere devrim tutsağı diyecek kadar ileri gittiler. LGBT'ye selam göndermekten tutun, eşit yurttaşlık adı altında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parçalanması projesi olan meseleyi savundular alevilik adına. İstiklal Marşı'nın okunmadığı, Atatürk'ün anılmadığı bu sözümona alevilik toplantısında konuşanları izledim. 70 yaşına, 80 yaşına gelmiş "Dede" ünvanlı kişiler. Kardeşim dede değil kim olursanız olun, sizin alevi toplumunu, terörle, teröristlerle yanyana gösterme hakkınız var mı?, nasıl utanmaz insanlarsınız siz? Nasıl bu toplumu HDP'den aldığınız 3 5 vekil için harcama cüretinde bulunursunuz? Kim oluyorsunuz siz?  Kimin adına konuşuyorsunuz? Alevi toplumunun anadilde eğitim talebi mi var? Bakın uyarıyorum, Yeter artık. Alevi toplumunu bölücülük için kullanmaktan vazgeçin."

İŞTE O SÖZLER

 

ayhan türk alevi tepki