Yerli solunum cihazında teslimatlar başladı

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bugün testleri tamamlanmış solunum cihazlarının bir kısmını Sağlık Bakanlığına teslim ettiklerini ve Mayıs sonuna kadar 5 bin adet solunum cihazının üretileceğini açıkladı. BAYKAR Genel Müdürü Selçuk Bayraktar ise konuşmasında 'Mühendislerimiz bizi bir odaya kapatın başarana kadar da çıkarmayın dediler ve bunu başardılar inşallah mayıs ayı sonuna kadar da bu solunum cihazlarından 5 bin tane üretmiş olacağız.' dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla katıldığı Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabının açılışı ve yerli solunum cihazı teslim törenine katıldı. Varank teslim töreninde yaptığı konuşmada, 18 yılda adeta sıfırdan inşa edilen ekosistemin ve sağlık alanındaki dev yatırımların Türkiye'yi nasıl güçlü kıldığının bugün çok daha iyi anlaşıldığını söyledi.
Bakan Varank, salgında en kritik ihtiyaçlardan birinin yoğun bakım solunum cihazları olduğunu ve günümüzde bu cihazları ya da parçalarını para verilse dahi satın alınamadığını vurguladı.

şehir hastanesi solunum cihazı yerli milli erdoğan bakan