Yerli otomobil TOGG kaç lira olacak? Sanayi Bakanı Mustafa Varank'tan açıklama

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil TOGG'un fiyatı hakkında konuştu. Varank, "Aracın fiyatı şu andan belli değil. Araç kendi sınıfında Türkiye'deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST'te yer alan yerli otomobil TOGG standında aracın fiyatına ilişkin sorulan soruya yanıt verdi. Varank, yerli otomobilin fiyatının henüz belli olmadığını, fakat kendi sınıfındaki araçlar ile yarışır düzeyde olacağını belirtti.

Varank, elektrikli otomobillerin ÖTV oranlarında geçtiğimiz aylarda yapılan artış ile ilgili olarak da, "Oradaki hamle ithal lüks otomobillere yönelikti. Çok lüks otomobilleri daha uygun fiyatlar ile Türkiye'ye getirmeye çalışanlar oldu. Ona yönelik bir hamleydi" dedi

NE OLMUŞTU?
Elektrikli otomobillerin ÖTV oranlarında Şubat ayında artışa gidilmişti. Buna göre, motor gücü 85 kWh'ı geçmeyen elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 3'ten yüzde 10'a, motor gücü 85 kWh ile 120 kWh arasında kalan elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 7'den yüzde 25'e, motor gücü 120 kWh geçen elektrikli otomobillerin ÖTV oranı ise yüzde 15'ten yüzde 60'a yükseltilmişti.

Yapılan düzenleme, özellikle lüks sınıfta yer alan elektrikli otomobillerde yüzde 40'ı aşan fiyat artışına yol açmıştı.

varank togg yerli araba yerli araba fiyat