Yerli aşıda tarih yine ertelendi: Erdoğan "Eylül-Ekim", TÜBİTAK Başkanı "Yıl sonu" dedi

TAKİP ET

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşı çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Mandal, yerli aşı için "Yıl sonu" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "Eylül-Ekim" demişti.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, yerli aşı çalışmalarına dair açıklama yaptı Mandal, ağustos ayında iki yerli virüs ilacının kullanıma gireceğini duyururken yerli koronavirüs aşısı VLP için de tarih verdi.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, bugün yaptığı açıklamada Ağustos ayında iki yerli virüs ilacının kullanıma gireceğini belirtirken virüs aşısı için de “Yerli VLP virüs aşısı yıl sonuna kadar kullanıma girecek" dedi.

ERDOĞAN "EYLÜL-EKİM"İ İŞARET ETMİŞTİ
Öte yandan yerli aşı için ocak ayında nisan ayını işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisanın ayının son günlerinde yerli aşı üretiminin kullanıma gireceği aşama için "Yerli aşıyla da şu an üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki Eylül-Ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum" şeklinde açıklama yapmıştı.
 

yerli aşı erdoğan tübitak koronavirüs salgın vaka aşı