Yeni Merkez Bankası Başkanı'ndan ilk açıklama

TAKİP ET

Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınmasının ardından Merkez Bankası Başkanlığına atanan Fatih Karahan, göreve geldikten sonra ilk açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atanan Fatih Karahan, göreve geldikten sonra ilk açıklamasını yaptı.

Enflasyon, hedeflenen uyumlu seviyeye gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlı olduklarını belirten Karahan şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz."

MEHMET ŞİMŞEK'TEN DESTEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karahan'ın bugün yeni görevine başladığını belirterek şunları söyledi:

"Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Başkan ve ekibine güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımızı kurumlar arası eş güdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Güçlü ekonomi ekibimiz ile makro finansal istikrarın pekişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olmaya devam ederken, hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla program kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz."

Kaynak: aykiri.com.tr