Yeni KPSS sınavı ne zaman yapılacak, tarih belli mi? Adaylar KPSS için tekrar para ödeyecek mi?

TAKİP ET

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuzda yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının ise ertelendiğini açıkladı. Peki yeni KPSS sınavı ne zaman yapılacak, tarih belli mi? Adaylar KPSS için tekrar para ödeyecek mi? İşte tüm detaylar...

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Ersoy'un açıklamalarının ardından yeni KPSS oturumlarının ne zaman yapılacağı ve adayların tekrar para ödeyip ödemeyeceği merak konusu oldu. İşte yeni KPSS sınavı ne zaman yapılacak, tarih belli mi? Adaylar KPSS için tekrar para ödeyecek mi? sorularının yanıtları...

YENİ KPSS OTURUMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Ersoy, iptal edilen ve ertelenen KPSS oturumlarının ne zaman yapılacağı hkakında açıklama yaptı. Ersoy,  "İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır" dedi.

ADAYLAR KPSS İÇİN TEKRAR PARA ÖDEYECEK Mİ?

ÖSYM Başkanının açıklamasının ardından en merak edilen konuların başında "KPSS için yeniden para ödencek mi?" sorusu geldi. ÖSYM Başkanı Ersoy, "Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir" diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy şunları söyledi:

"6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

Son Dakika... KPSS oturumları iptal edildi, yeni ÖSYM Başkanı açıkladı

Prof. Dr. İlyas Doğan, 2010 KPSS skandalı hakkında konuştu: Kağıtlarında çizik bile yokken full çektiler

KPSS iptal edildi KPSS KPSS yeni sınav ne zaman KPSS için tekrar para ödenecek mi KPSS para ödenecek mi