Yeni hafta yağışlı geçecek: Meteoroloji'den 34 il için 'sarı kodlu' uyarı!

TAKİP ET

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre yeni haftada da Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Meteoroloji, bugün için 34 ile 'sarı kodlu' uyarı verdi.

Sel baskınlarının yaşandığı, hayatı felç eden yağışlar yeni haftada da devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahmin raporuna göre yağışlar gelecek hafta boyunca sürecek, haftanın son günlerine doğru etki alanı daralacak.

YER YER KUVVETLENECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların: Marmara, Ege’nin kuzey ve iç kesimleri, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatı ve güneydoğusu Batı Karadeniz Bölümü ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji, vatandaşları meteorolojik verileri yakından takip etmeleri ve tedbir almaları hususunda uyarırken 34 il için 'sarı kodlu' uyarı yayımladı.

O iller şu şekilde;
Adana, Amasya, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Zonguldak, Bartın, Ardahan, Yaloa, Karabüz ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.
 

sağanak yağış hava durumu meteoroloji