Yeni görev verilmemişti: İYİ Parti'den Yavuz Ağıralioğlu açıklaması

TAKİP ET

İYİ Parti'de Başkanlık Divanı'ndan değişim yapılmıştı. Birçok ismin görevleri yeniden belirlenirken Yavuz Ağıralioğlu liste dışı kalmıştı. İYİ Parti'den Ağıralioğlu hakkında açıklama geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde Başkanlık Divanı’nda değişikliğe gitmişti. Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevinden alınan Yavuz Ağıralioğlu'na ise yeni Divan'da yer verilmemişti.

İYİ Parti'den Yavuz Ağıralioğlu hakkında ilk açıklama geldi. Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Partisinin başkanlık divanındaki değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, "Bunlar parti içi meselelerdir. Her kongreden sonra siyasi partilerde değişiklikler olabilir. Bu tartışmanın yaşanması aslında İYİ Parti'nin demokrasi anlayışından kaynaklı bir durum." dedi. 

"Yavuz Ağıralioğlu bey bizim açımızdan kıymetli bir arkadaşımızdır" diyen Dervişoğlu, "Partimizin TBMM'ye geldiği itibaren de sözcü nitelikli sıfatları vardır. Ben onunla halef-selefim. Grup başkanvekilliği ve parti sözcülüğü yaptı. Yavuz Ağıralioğlu bey boşta birisi değil, partimizin milletvekilidir. Hala bulunduğu konum itibariyle de hem kendi adına hem de partisi adına mücadele verme ehliyetinden kaynaklı olarak söz söyleme selahiyetine sahiptir." ifadelerini kullandı. 

iyi parti yavuz ağıralioğlu başkanlık divanı