Yengesine tecavüzle yargılanıyordu: Jokey Uğur Polat hakkında karar

TAKİP ET

Türkiye'deki en iyi 5 jokeyleri arasında gösterilen Uğur Polat'ın iki arkadaşıyla beraber yengesine tecavüz etmesinin ardından aldıkları hapis cezasının iptal talebi, Yargıtay tarafından reddedildi.

Jokey Uğur Polat, 2016 yılında İzmir’de yaşayan abisinin eşi N.P’nin İstanbul Bakırköy’deki evine gelmesi üzerine, evde bulunan diğer jokey arkadaşları Sercan Ç. ve Erhan G. kar maskesi takıp N.P’nin ellerini bağlamış Uğur Polat ise tecavüz etmişti. Evden kaçmayı başaran N.P. yoldan geçen bir kişinin yardımı ile polise ihbarda bulunmuştu. Ardından, üç jokey hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaktan’ dava açılmış ve 3 yıl süren davada sanıkların cezalandırılmasına karar verilmişti.

Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, cinsel saldırı suçundan 3 jokeye 15’er yıl hapis cezası verilmesine hükmetmesinin ardından sanıklar, karar Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 14. İcra Dairesi ise kararın yerinde olduğunu belirterek itirazı reddetti ve 3 sanığa verilen hapis cezası onandı.

jokey uğur polat yenge tecevüz dava