Yazlık kıyafet almak hayal olacak: Hazır giyime yüzde 80 zam yolda!

TAKİP ET

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın belini bükerken bir zam haberi de giyimden geldi. Akaryakıt dahil yaşanan fiyat artışları nedeniyle yaz sezonunun açılışıyla birlikte giyimde yüzde 80'lik zam olacağı açıklandı.

Üretim maliyetleri iki kata yakın artan hazır giyim sektöründen kötü haber gelidi. 2021 sonuna göre fiyat artışının yüzde 60'ı bulduğunu belirten sektör temsilcileri, yaz aylarında bu oranın yüzde 80’e ulaşacağını söyledi.

GEÇEN YAZA GÖRE YÜZDE 100'Ü AŞACAK
Dünya gazetesinin haberine göre; geçen seneye göre üretim maliyetlerinin ikiye katlandığını belirten sektör temsilcileri, bunun ürün fiyatlarını 2021 sonuna göre yüzde 50-60 artışa yol açacağını, yaz aylarında ise ise bu oranın yüzde 80'i bulacağını belirtti. Geçen yaza göre ise fiyat artış oranı yüzde 100’ü aşacak.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, enerji, emtia ve özellikle de işçilik gibi girdilerdeki artışların şubat ayı itibari ile hesaplamalarının yapıldığını hatırlattı. Yapılan hesaplamaların fiyat etiketlerini de yansımaya başladığını dile getiren Kaya, kış ile bahar arasındaki geçişte etiket fiyatlarında yüzde 50- 60 fark olacağına dikkat çekti. TGSD Başkanı Kaya, “Yaz ile beraber yüzde 80’lere varan fiyat farkları görmüş olacağız. Yani 2021’in sonuna göre ürün fiyatları yüzde 80 artmış olacak. Ara sezonda da yüzde 50-60 farkları göreceğiz” ifadelerini kullandı.

yazlık kıyafet hazır giyim zam tişört yaz ayı yaz mevsimi giyim