Yargıyı eleştiren MHP'li Yücel Bulut, Bahçeli'nin isteğiyle istifa etti iddiası

TAKİP ET

MHP milletvekili Yücel Bulut'un 10 Aralık 2021'de TBMM'de yaptığı açıklamada yargıyı eleştirmişti. Bulut'un Devlet Bahçeli'nin isteğiyle TBMM Adalet Komisyonu'ndan istifa ettiği iddia edildi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, geçtiğimiz aralık ayında TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada adalet sistemini eleştirmişti. Bulut hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bulut'un "Tecrübeli savcılar kızağa çekiliyor" açıklamasının ardından TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa ettiği öne sürüldü.

DW Türkçe’den Eray Görgülü’nün haberine göre  Bulut’un bu konuşmasının ardından,  MHP lideri Bahçeli TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa etmesini istedi. Bulut, Bahçeli’nin isteği üzerine TBMM Adalet Komisyonu’ndan istifa etti.

YÜCEL BULUT NE DEMİŞTİ?
Yücel Bulut, 10 Aralık'taki TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında yargı sistemine ilişkin eleştirilerde bulunmuştu. Bulut şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yıllardır maalesef nitelikli, donanımlı, yıllarını mesleğe vermiş savcılarımızın atıl bir şekilde görevlendirildiği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kurumunun çok hızlı bir şekilde ele alınması gerekiyor.

Anadolu’nun dört bir yanında yöneticilik, idarecilik yapmış, unvanlı kararnamelerle görev almış tecrübeli savcılarımız, ki fiilen de zaten ‘kızağa çekilmek’ olarak görülüyor, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının hantal yapısı içerisinde kendilerinden hiçbir şekilde istifade edilmeksizin bekletiliyorlar."

yargı mhp yücel bulut bahçeli anayasa tbmm vekil