Yargıtay'dan karar: Enes Kara dosyası kapatıldı

TAKİP ET

Elazığ'da aile zoruyla kaldığı cemaat yurdundaki baskı ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Enes Kara hakkında Yargıtay'dan dikkat çeken bir karar çıktı. Enes Kara olayının araştırılması için yapılan suç duyurusunun işleme konulmamasına karar verildi.

Elazığ’da yurtta yaşadığı sıkıntılar ve ailesinin baskısından dolayı intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara olayı hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan tartışma yaratacak bir karar verildi. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Enes Kara olayının araştırılmasına ilişkin yapılan suç duyurusunun işleme konulmayarak dosyanın kapatılmasına karar verdi. Suç duyurusunu işleme alan Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ Valisi Toraman ile Yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkındaki dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

İŞLEME KONULMAYACAK
Cumhuriyet'in haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucunda üst düzey memur oldukları gerekçesiyle Vali Toraman ile Yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkındaki iddiaların soyut ve genel nitelikte bulunduğu, somut bilgi ve belgeye dayanmadığını iddia ederek “İşleme konulmamasına” karar verdi.

Batuhan Çolak: İntihar eden tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara ve geride bıraktıkları

Enes Kara'nın babası konuştu: Benim cemaatten hiçbir şikâyetim yok. Keşke çocuğum cemaatçi olsaydı

enes kara yargıtay elazığ intihar savcılık