Yargıtay'dan çarpıcı karar: 47 yaş büyük adamla parası için evlenen kadın tazminat ödeyecek!

TAKİP ET

Yargıtay, kendisinden 47 yaş büyük bir kişi ile "maddi çıkar amacıyla" evlendiği iddia edilen kadının alacağı yoksulluk nafakası kararını bozdu. Evlilik birliğini devam ettirme amacı bulunmadığı tespit edilen kadın, eşine tazminat ödeyecek. 



Yargıtay 2. Hukuk Dairesi pek çok boşanma davasına da emsal oluşturabilecek bir karara imza attı. Kendisinden 47 yaş büyük birisiyle evlenen kadın, evlilik üzerinden geçen kısa bir sürenin ardından kocasına boşanma davası açtı. Boşanma davasının sonuçlanması ile ayrılan çiftin davası bu kez Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, maddi çıkar amacıyla evlendiği iddia edilen kadın hakkında istinaf mahkemesinde verilen yoksulluk nafakası kararını bozdu. Kararın gereçkesi olarak boşanmak isteyen kadının "evlilik birliğini devam ettirme amacı bulunmadığı" gösterilirken, kadının eşine manevi tazminat ödemesi kararlaştırıldı. 

AĞIR KUSUR KABUL EDİLDİ

İstinaf mahkemesinde alınan kararı bozan Yargıtay, erkek şahıs lehine tarafların sosyal ve ekonomik durumları, kusurun ağırlığı ve hakkaniyet ilkesi dikkate alınarak belirlenen miktarda manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

yargıtay tazminat evlilik maddi çıkar boşanma para