Yargı dizisinden Kızılcık Şerbeti dizisine destek

TAKİP ET

'Yargı' dizisi ekibi, RTÜK tarafından 'Kızılcık Şerbeti' dizisine verilen yayın durdurma cezasına karşı tepkisini dile getirdi. Oyuncu Pınar Deniz de sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Kızılcık Şerbeti" adlı dizinin 14 Nisan'da yayınlanması planlanan yeni bölümü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) verdiği ceza nedeniyle yayınlanamadı.

Bunun yerine RTÜK kararıyla "İslamofobi" konulu bir belgesel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Corona virüsü kadar tehlikeli olan, İslam düşmanlığı virüsüdür. Bu virüs özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor" önsözüyle ekranlara getirildi.

Bu karar, yayında yer alan "kadına şiddet" sahnesi gerekçe gösterilerek verilen yayın durdurma cezasına tepkilerin devam ettiğini gösterdi.

"Yargı" dizisinin ekibi de RTÜK'ün bu kararını "Sansüre hayır" sözleriyle protesto etti. Dizide "Ceylin" karakterini canlandıran Pınar Deniz, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Kızılcık Şerbeti" ekibinin 5 hafta boyunca para kazanamayacağını belirterek, "Neden? Gerçekten neden? O kadar insanı ekmeğinden ediyorsunuz. Çok yazık gerçekten..." ifadelerini kullandı.

Olay, dizi sektöründeki sansür tartışmalarını ve yayın kurallarına ilişkin endişeleri yeniden gündeme getirdi.

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜMÜ HANGİ TARİHTE YAYINLANACAK?

"Kızılcık Şerbeti" dizisi, RTÜK tarafından kesilen ceza nedeniyle 5 hafta boyunca ekranlarda yayınlanamayacak. 14, 21, 28 Nisan ve 5, 12 Mayıs tarihlerinde dizinin yeni bölümleri yayınlanmayacak. Ancak, dizinin 19 Mayıs 2023 tarihinde yeni bir bölümle ekrana dönmesi bekleniyor."

KONUSU NE?

Kıvılcım (Evrim Alasya), iyi eğitimli, realist ve modern bir kadındır. Eşinden boşandıktan sonra güçlü bir şekilde ayakta durmuş ve iki kızını da inandığı değerlere göre yetiştirmiştir. Çimen (Selin Türkmen) adında küçük kızı liseye devam etmekte, Doğa (Sıla Türkoğlu) ise üniversitede diş hekimliği okumaktadır. Kıvılcım'ın tek isteği, çocuklarının ileride başarılı ve mutlu bir hayat sürmelerini görmektir.

Ancak Doğa'nın üniversiteye başladığı ilk yıl erkek arkadaşıyla evlenmesi, Kıvılcım için büyük bir hayal kırıklığı olur. Çünkü Doğa'nın kocası Fatih'in (Doğukan Güngör) ailesi muhafazakâr bir ailedir. Kıvılcım, kızının böyle farklı bir aileyle hayatı paylaşamayacağını düşünür. Ancak Doğa, aşklarının her türlü zorluğun üstesinden geleceğine inanmaktadır.

"Kızılcık Şerbeti", doğruları aynı olsa da yöntemleri farklı olan iki zıt aile arasında kalan bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Kıvılcım'ın modern ve realist bakış açısıyla, Fatih'in muhafazakar ailesi arasında nasıl bir denge kurulacağı, karakterlerin karşılaştığı zorluklar ve çatışmalar etrafında gelişen bir dizi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yargı Kızılcık Şerbeti