Yangından etkilenen köylülerden tepki: "Koca Türkiye, bir Muğla'ya bakamadı!"

TAKİP ET

Türkiye, günlerdir kontrol altına alınamayan yangınlarla mücadele ederken Muğla'da yaşayan köylüler tepki gösterdi. Bölge halkı, "Burası Muğla, Türkiye'nin, dünyanın turizm cenneti. Türkiye'ye bakar. Ama koca Türkiye, bir Muğla'ya bakamadı. Cennetimiz cehenneme döndü. Hayatımız bitti" dedi.

Kontrol altına alınması günler süren orman yangınları ekolojiye büyük hasar verirken birçok köyün, köylünün yaşam şartlarını da zora soktu. Orman yangınlarından en çok etkilen illerden olan Muğla'nın İkizce köylüleri, "Koca Türkiye, bir Muğla'ya bakamadı; doğa bitti, cennet bitti" şeklinde tepki gösterdi. 

Türkiye'deki orman yangınlarının faturası belli oldu!

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, Muğla'nın İkizce Köyü’nün muhtarı Fatih Çakır “Yangının Kavaklıdere'den köyümüze kadar yaklaşacağınız hiç düşünmemiştik. Ama öyle bir yangın geliyor ki tarif edemem. Dedelerimizin anlattığına göre 1945 yılında buralarda büyük bir yangın çıkmış ve 6 ay sonra söndürülmüş. Şimdi uçak, helikopter geldi ama geç geldi. İş işten geçti.” dedi.

“CENNETİMİZ CEHENNEME DÖNDÜ, DOĞA BİTTİ, CENNET BİTTİ”
Köylüler ise “Burası Muğla, Türkiye'nin, dünyanın turizm cenneti. Türkiye'ye bakar. Ama koca Türkiye, bir Muğla'ya bakamadı. Cennetimiz cehenneme döndü. Hayatımız bitti. Her yer kömür karası, kül yığını. Hayvan otlakları yandı. Doğa bitti, cennet bitti” ifadeleri ile tepki gösterdi. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yangınlarda yetkililerin geç gelen yardımına sitem ederek “Hani ‘Yumurta kapıya dayandı' derler ya, burada da yangın iyice kapıya dayanmaya başlayınca, Muğla il merkezine yaklaşınca dozerler, iş makineleri geldi. Ama, koca memlekette orman kalkmadıktan sonra bunlar yapılıyor. Şimdi yapılanlar, ilk günlerde yapılmış olsa yangın büyüyemeyecekti. Soğutmada da yangında da yanmayan eldiven, yanmayan ayakkabı çok önemli. Ama gelin görün ki yangına terlikle gelenler de vardı. Onlar reklam derdinde, biz can. Taşlar bile kavruldu” ifadelerini kullandı.

muğla yangın orman orman yangını türkiye