Yalı Çapkını dizisi için suç duyurusu: Soruşturma başlatıldı

TAKİP ET

Son dönemin en çok izlenen yapımları arasında yer alan Yalı Çapkını dizisi hakkında Avrupa Müzik suç duyurusunda bulundu.

Yayın hayatına başladığı günden bu yana reyting listesinde ilk sıralarda yer alan Yalı Çapkını dizisiyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Dizinin yapım ekibi olan OGM Prodüksiyon Şirketi mahkemelik oldu.

SUÇ DUYURUSU

Avrupa Müzik şirketi, hak sahibi oldukları şarkıların dizide izin alınmadan hukuka aykırı bir şekilde kullanıldığını iddia ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde, dizinin ilk bölümünde Müzeyyen Senar'a ait 'Kimseye Etmem Şikayet', 4. bölümde ise Dedüblüman grubuna ait 'Sakladığın Bir Şeyler Var' isimli parçaların izinsiz yayınlandığını tespit ettikleri belirtildi.

Dilekçede Avrupa Müzik şirketinin, yapım şirketiyle görüştüklerini fakat birçok uyarıya rağmen kullanımın durdurulmadığı iddia edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şarkılar üzerinden haksız kazanç edildiğini ifade eden müzik şirketi, yapım şirketinin cezalandırılmasını talep etti. Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. 

Yalı Çapkını Avrupa Müzik