Work and Travel amaçlı vizeler askıya alındı!

TAKİP ET

Work and Travel hizmet ve danışmanlık şirketleri ile Büyükelçilik arasında geçen toplantılar sonucu alınan karar doğrultusunda bu sene ABD, Work and Travel vizeleri askıya alıyor.

Work and Travel hizmet ve danışmanlık şirketleri ile Büyükelçilik arasında geçen toplantılar sonucu alınan karar doğrultusunda bu sene ABD, Work and Travel vizeleri askıya alıyor.
Türkiye'de giderek artan koronavirüs vakalarındaki artış sebebiyle "Work and Travel" vizesi verilmeyeceği açıklandı. 

ABD Ankara Büyükelçiliğinin resmi Youtube kanalı üzerinden yapılan açıklamada "Bu sezon "Summer Work and Travel" programına katılmayı isteyenler için kötü haberim var.

Türkiye'deki ABD büyükelçiliği ve konsoloslukları, 2021 Summer Work and Travel sezonu için vaktinde vize veremeyecektir. Bu haberi sizlerle paylaşmanın hayal kırıklığı içerisindeyim;

"Ama biliyoruz ki, sizin de ilerisi için plan yapmanız gerekiyor ve fazla vakit geçirmeden haberdar edilmeyi hak ediyorsunuz. İş arkadaşlarım ve ben, seslerini duyuran öğrencileri alkışlıyoruz. Sizlere, gösterdiğiniz ilgi ve pandemi konullarında güvende kalmak için nasıl önlemler alınabileceğini dair düşünceli önerileriniz için teşekkür ederiz. Bu programın sizin içn ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve hayal kırıklığınızı paylaşıyoruz. Öğrenci değişim programları, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında kültürler arası anlayış ve kişiler arası bağlar oluşturmanın en iyi yollarındna biridir. Fakat süregelen Kovid-19 pandemisinden dolayı rutin vize faaliyetlerimize devam edememekteyiz. Bunun yol açtığı zahmet ve sıkıntılardan dolayı üzgünüz ve bilhassa programa geçen yıl da katılamayan kişilerin hislerini anlıyoruz. Pek çok kişi için bu türlü zorluklar yaratan bu pandeminin bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. Faaliyetlerimiz ve mevcut hizmetlerimizle ilgili güncel bilgilere ulaşmak için sosyal medya hesaplarımızı ve internet sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Teşekkürler" ifadesi yer aldı. 

BİNLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR
Ülkede giderek artan enflasyon ve işsizlik sebebiyle kaygı içerisinde olan gençlere bir darbe daha geldi. ABD Büyükelçiliğinin yaptığı açıklamanın ardından Work And Travel ile yurt dışına gitmenin hayalini kuran gençlerin tepkisi sosyal medyada çığ gibi büyüyor.

work and travel öğrenci amerika vize