WhatsApp ve Instagram sunucuları çöktü!

TAKİP ET

19 Mart 2021 Cuma akşamı WhatsApp ve Instagram erişim problemi yaşanıyor. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram'a erişim sorunu yaşanıyor. Türkiye'de saat 20:25 itibariyle başlayan sorun için resmi bir açıklama yapılmadı.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram’a erişim sorunu yaşanıyor.

Türkiye’de saat 20:25 itibariyle yaşanmaya başlanan sorun için resmi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye ve dünyada 1 milyardan fazla bir kullanıcaya sahip fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram'da erişim sıkıntısı yaşanıyor. Kullanıcılar çeşitli sosyal medya mecralarında Instagram'daki sorunun detaylarını araştırıyor.

Instagram'a erişim sağlayamayan kullanıcılar meraklı arayışı sürdürüyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da kullanıclar artık erişim konusunda sorunlar yaşıyor. Uygulamaya mobilden girmeye çalışan kullanıcılar akış yenilenemiyor uyarısıyla karşılaşıyor.

"GLOBAL ÇAPTA VE YURT DIŞI KAYNAKLIDIR"
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından sorunla ilgili açıklama yaptı. Sayan, “USOM raporuna göre WhatsApp ve İnstagram trafiklerinde yaşanan kesintiler global çapta ve yurt dışı kaynaklıdır" dedi.



WEB'TE DE BENZER SORUNLAR DEVAM EDİYOR
Uygulamaya web üzerinden girmeye çalışan kullanıcıların büyük bir kısmı 'Oops, an error occurred.' hatası ile karşılaştı.

Hatta bazı kullanıcılar da bu bölüm de görünmezken, Instagram’ın hiçbir hizmeti kullanılamadı.

Erişim sorununun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığı sanılırken, Instagram'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil.

instagram whatsapp haber türkiye