WhatsApp'tan yeni özellik: Kripto para transferi

TAKİP ET

WhatsApp, uygulama içinde kripto para transferine olanak tanıyan yeni pilot özelliğini kullanıma sundu. Sınırlı sayıda kişiye açılan özellik, Meta'nın yeni dijital cüzdanı Novi'yi kullanarak uygulamada sohbet ederken para gönderip almalarını sağlayacak.

Uygulama içindeki kripto para transferi, Facebook ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın dijital cüzdan geliştiricisi Novi tarafından yürütülüyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, haberi Novi'nin yöneticisi Stephane Kasriel duyurdu. WhatsApp'ın yöneticisi Will Cathcart da Twitter'da yaptığı paylaşımda Novi'nin insanlara anında, güvenli ve ücretsiz olarak kripto para transferi yapmasına yardım edeceğini yazdı.

Uygulama içerisindeki kripto para transferi bir ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para olan Pax Dolar (USDP) ile yapılacak.

Novi'nin websitesinde yer alan bilgilere göre, para transferi özelliği tıpkı fotoğraf, konum ve döküman gönderimi gibi çalışacak.

AMAÇ: 1.7 MİLYAR İNSANA YARDIM ETMEK
Şirket, odak noktasının herhangi bir banka hesabına erişimi olmayan 1,7 milyar yetişkine yardım etmek olduğunu söylüyor.

Novi bir basın açıklamasında, “Küresel finansal sistemin dışında kalmanın insanların yaşamları üzerinde gerçek sonuçları var ve en yüksek bedeli ödeyenler genellikle en yetersiz hizmet alan insanlar oluyor” dedi.

Haziran 2019’da, o zamanlar hala Facebook olan Meta, firmanın kendi dijital cüzdanı Calibra ile entegre edilecek olan kendi Bitcoin tarzı dijital para birimi olan Libra için planlarını açıklamıştı.

whatsapp kripto para özellik bitcoin para mesaj mesajlaşma