WhatsApp çöktü mü, WhatsApp'a ne oldu? Whatsapp'ta erişim sorunu yaşanıyor

TAKİP ET

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar mesajların karşı tarafa gitmediğini ve sıkıntı yaşandığını aktardı. Erişim sorunu saat 12.10 civarında düzeldi.

WhatsApp, kullanıcıları mesaj gönderemiyor ya da gönderdikleri mesajlarına yanıt alamıyor. Özellikler Whatsapp web ve grup sohbetlerinde mesajlat iletilmiyor.

Sabah saat 10.20'de başlayan bu sorun hala devam ediyor. Meta'dan sorunun ne olduğuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Yaşanan sorun, WhatsApp'ı Twitter'da da kısa süre içinde Trend Topic (TT) listesinde ilk sıraya taşıdı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sorun ile ilgili olarak ilk açıklama ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan geldi.

Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

META’DAN AÇIKLAMA GELDİ

WhatsApp’ın dünyanın farklı ülkelerinde çökmesinden sonra bir açıklama Meta’dan geldi. Meta’nın sözcüsü, “Şu an kullanıcıların mesaj göndermede yaşadığı sorunların farkındayız. Şu an WhatsApp’ı herkes için olabildiği kadar hızlıca çözmek ve sistemi geri getirmek üzere çalışıyoruz” dedi.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

WhatsApp’ta sabah saatlerinde başlayan teknik sıkıntı Türkiye saati ile 12:10 sularında çözüldü. Kullanıcılar WhatsApp’a tekrar giriş yaparak mesajlaşmaya başladı.

WhatsApp