"Vizyon proje" denilen Vazo Kule'nin inşaatı başlamadan yüz binlerce lira harcandı

TAKİP ET

Kütahya Belediyesi 'vizyon proje' dediği ve şehrin ortasına dikmeyi planladığı 70 metrelik vazo kulesinin henüz inşaası başlamadan 620 bin 500 TL harcadı.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın, “Vizyon proje” dediği Vazo Kule için inşaat başlamadan yüz binlerce lira harcandı. Şehrin ortasına dikilecek 70 metre yüksekliğindeki Vazo Kule, henüz inşaata başlanmadan 620 bin TL yuttu.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, MHP’li belediye, 25 Eylül 2020 tarihinde "avan ve mimari uygulamaya dönük projeleri” için pazarlık yöntemiyle 310bin TL maliyetinde ihale sözleşmesi imzalamıştı.

AYNI ŞİRKETE İKİNCİ İHALE
2 Nisan’da, Vazo Kule için yeni bir ihale daha açıldı. “Kütahya Vazo Kule Uygulama Projeleri ve Yapım İşine İlişkin İhale Dosyası Hazırlanması İşi” adıyla Pazarlık yöntemi kullanılarak 29 Nisan’da düzenlenen ihaleyi 310 bin TL’ye üstlenen şirketin, “ihale dosyası hazırlanması” işini de üstlendiği bildirildi.

Şirket ile Kütahya Belediyesi arasında 29 Nisan’da 310 bin 500 TL’lik sözleşme imzalanırken ihale dosyasının 16 Ağustos’a kadar tamamlanacağı bildirildi

vizyon proje vazo kule kütahya mhp vazo inşaat ihale