VGM burs başvuruları başladı! VGM bursu kaç lira, sonuçlar ne zaman açıklanacak? KYK bursu VGM bursuna engel mi?

TAKİP ET

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) üniversite burs başvuruları bugün başladı. VGM burs başvurusu olumlu sonuçlanan yükseköğrenim öğrencilerine aylık 400 lira aylık ödenecek. Peki, VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM burs başvurusu ne zaman bitecek, yükseköğretim burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

VGM yükseköğrenim burs başvurusu başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere maddi destek olarak verilen VGM bursu başvurusu kurumun resmi sitesi üzerinde gerçekleştirilecek. VGM burs başvurusu olumlu sonuçlanan yükseköğrenim öğrencilerine aylık 400 lira aylık ödenecek.

VGM YÜKSEKÖĞRETİM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?
2021 – 2022 öğretim dönemi Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular 1 Kasım – 15 Kasım 2021 tarihleri arasında www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacak.

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Giriş Ekranında “T.C. Kimlik Numarası”, “Ad”, “Soyad”, Doğum Tarihi”, “Baba Adı”, “Kimlik Türü”, “Nüfus Cüzdanı/TC Kimlik Kartı Seri – No” alanları ile “Güvenlik Doğrulama” ve “Kişisel Verilerin İşlenmesine dair Açıklama Metni” alanları yer almaktadır.

Giriş Ekranındaki alanların tamamı büyük harfler ile doldurulmalıdır. Bu alanlara girilen nüfus bilgileri öğrencinin nüfus cüzdanındaki/kimlik kartındaki bilgiler ile aynı olmalıdır.

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
VGM ortaöğretim burs başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Başvuru sonuçlarına ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacak. Geçtiğimiz yıl VGM ortaöğrenim burs başvuru sonuçları 21 Kasım tarihinde açıklanmıştı.

KİMLER VGM BURSUNDAN YARARLANAMAYACAK?
Açık Öğretim Liselerinde okuyanlar
Özel okullarda eğitim alanlar
Örgün eğitim almayanlar
Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçenler
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar
Yurt dışındaki okullarda eğitim alanlar

KYK BURSU ALMAK VGM BURSUNDAN FAYDALANMAYA ENGEL Mİ?
Müdürlükte yer alan açıklamaya göre KYK bursundan faydalanan öğrenciler aynı zamanda VGM bursundan yararlanamıyor.

Açıklamada; "Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir. KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir" ifadeleri yer alıyor.



VGM BURSU NE KADAR?
Ortaöğrenim öğrencilerine VGM bursu, aylık 100,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 400,00 TL, Türkiye'deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 600,00TL burs verilmektedir.

ÖĞRENCİLERE BURSLARI NASIL ÖDENİR?
Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank Şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

vgm burs vgm bursu kyk bursu burs başvurusu vgm bursu kaç lira vgm başvuru