Vedat Milor'dan dikkat çeken 'Menemen anketi' sözleri

TAKİP ET

Vedat Milor'dan çarpıcı sözler: 1990 senesinde ABD'de doktora yaptım. Doktora tezim, en iyi tez ödülünü aldı. Bir Türk öğrencinin en iyi tezi yazması Türkiye'de hiç ilgi çekmedi. Ama bugün 'menemen soğanlı mı olur?' diye anket yapıyorum, 500 bin kişi katılıyor.

Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, TRT ekranlarında katıldığı programda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Yemek eleştirmenliğinin yanı sıra çalışmalarıyla sosyal bilimler alanına katkı sağlayan Vedat Milor'un, 1990 yılında Amerika'da hazırladığı ödüllü doktora tezi sürecini ile ilgili ifadeleri şu şekilde;

"1990 senesinde Amerika'da Sosyoloji doktorası yaptım. Tezim de: Ekonomik Planlama, Türkiye'de, Fransa'da ve Güney Kore'de Ekonomik Planlama ve Devlet-Toplum ilişkisi üzerineydi. Amerika'da en iyi tez seçildi. Şimdi 'Amerika Sosyoloji Derneği Vedat Milor en iyi tez ödülü' diye girin internette görürsünüz. Yahu dedim önemli birşey yaptım. Yani bir Türk genci, Amerika'da en iyi tez seçildi. Yani işte tüm Amerika'da işte Berkeley Üniversitesi'ndeyim, Harvard giriyor, bilmem bütün büyük üniversiteler, Princeton giriyor falan. Benimki seçildi ne güzel. Haber değeri var. Türkiye'de hiç kimse şey yapmadı onu. Haber değeri görmedi. Türkiye'de kimse öğrenemedi. İstedim ki bi gazete haberi yapsın, yayımlansın, olmadı.

MENEMEN ANKETİNİ HATIRLATTI

Milor açıklamalarının devamında, sosyal medyada yaptığı "Menemen Anketi" ile ilgili şu sözleri söyledi;

"Ama ondan sonra "Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı olur" diye bir anket yapıyorsunuz, 500 bin kişi katılıyor. Bu da bizim enteresan bir şeyimiz yani aslında. Bu kadar sene sonra içimde kalmıştı, söyledim rahatladım."

vedat milor menemen anketi tez