Vatandaştan ekonomi tepkisi: "Hadi eti göremiyoruz da tavuğu da yiyemez olduk"

TAKİP ET

Fiyat artışlarına vatandaşın isyanı sürüyor. Semt pazarına alışverişe giden bir vatandaş, "Hadi eti göremiyoruz da tavuğu da yiyemez olduk. Kendi açını görmüyor. Nerede Suriyeli, Afgan varsa onu besliyor. Yeter artık" diyerek tepki gösterdi.

Aksaray'da semt pazarına alışverişe giden yaşlı bir kadın, ekonomik krize isyan etti. Vatandaş, "Bu milletin sonu geldi de biz farkında değiliz. Artık buna bir ‘dur’ demenin zamanı geldi" dedi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan vatandaş, "Hadi eti göremiyoruz da tavuğu da yiyemez olduk. Kendi açını görmüyor. Nerede Suriyeli, Afgan varsa onu besliyor. Yeter artık" diyerek tepki gösterdi. Vatandaş şu ifadeleri kullandı:
“Asgari ücreti veriyor 4 bin 200 lira. Bir koli yumurta alamıyoruz. Bir yağ alamıyoruz. Ev kirası çıkmış 2,5 (2 bin 500’ü kastediyor) lira. Pazara geldim ama hiçbir şey alamadım. Hiçbir şeyim yok bak; pazara geldim, yok.

Yumurtaya hasretiz. Tavuk yiyorduk, yiyemez olduk. Hadi eti göremiyoruz da tavuğu da yiyemez olduk. Evimizde yağımız yok. Yani bir asgari ücretle çalışıyoruz ama geçinemiyoruz. Her şey ateş pahası. Yani bu milletin sonu geldi de biz farkında değiliz. Artık buna bir ‘dur’ demenin zamanı geldi. Artık yeter.

Öksüzüm var bak, evim kira. Evimin kirasını ödeyemedim, adam ‘evden cık’ diyor. Ne olacak bizim halimiz? Nerede Afganlı, Suriyeli varsa Aksaray’a doldurdu. Aksaray kendi açını görmüyor. Nerede Suriyeli, Afgan varsa onu besliyor. Yeter artık.”
 

ekonomi vatandaş zam semt pazarı akp afgan suriyeli