Vatandaş seferber oldu: Manavgat'ta yangından etkilenerek aç kalan hayvanlara yem ve saman yardımı!

TAKİP ET

Orman yangınlarının art arda çıkması ve yangında zor anlar yaşayan hayvanların aç kalması sebebiyle çok sayıda vatandaş, yangın bölgelerine yardımda bulundu. 

Türkiye’nin çeşitli illerinden vatandaşların bir araya gelmesiyle orman yangınlarının yaşandığı bölgeye kamyon kamyon yem ve saman taşındı. Birçok ilden yapılan yardımlar, sosyal medyada alkış topladı.

Yangınların gerçekleştiği bölgede çok sayıda hayvan telef olmuş, insanlar zor durumda kalmış ve çok sayıda hasar meydana gelmişti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre, Manavgat’taki yangında ikisi kırıklardan dolayı ameliyat edilen 16 kişinin tedavilerinin sürdüğü ifade edilirken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasında ise henüz kontrol altına alınamayan yangınların da olduğunun belirtilmesi üzerine vatandaşlar tarafından yardımlar hız kazandı. 

DIŞİŞLERİ BAKANININ SÖZLERİNE TEPKİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun devam eden orman yangınlarına ilişkin olarak "hesap açılacağını" söylemesi ve bir kez daha vatandaştan IBAN’a para gönderilmesinin istenmesi tepkiyle karşılandı. Çavuşoğlu’nun Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar" şeklindeki açıklamasına henüz ne kadar yardım yapıldığı bilinmezken vatandaşların kendi imkânlarını kullanarak yardım yapmayı tercih ettiği görülüyor. 

İşte o görüntüler;

manavgat yardım hayvan saman yem