Vatandaş artık Devlete değil Haluk Levent'e kızıyor: "Helikopterin nerede!"

TAKİP ET

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 18 Ağustos'ta başlayan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar ise Devlete değil AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent'e tepki gösterdi.

Türkiye, Akdeniz kıyısındaki yangınlarda derin bir yara alırken bir yangında Tunceli'nin Hozat ilçesinde çıktı. 18 Ağustos'ta başlayan yangın aradan geçen süreye rağmen kontrol altına alınamadı. Bölgede yaşayanlar müdahalenin yetersiz olduğunu öne sürerken AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent'e tepki gösterdi. 

VATANDAŞ DEVLETE DEĞİL HALUK LEVENT'E KIZIYOR
Antalya ve Muğla'daki yangınlar için helikopter kiralamasıyla alkış toplayan Haluk Levent'e sosyal medyada bazı kullanıcılar Hozat'a helikopter göndermemesi nedeniyle eleştiride bulundu. 

Bir kullanıcı Haluk Levent'i etiketleyerek, "Süper doğa sever Haluk Levent burası Hozat olmasaydı çoktan Helikopter kiralamiştı bile. Hozat olduğu için Tweet bile atamıyor" dedi.

Haluk Levent ise söz konusu paylaşıma, "Eleştirilerinizi anlıyorum kardeşlerim. Kiraladığımız helikopterin süresi bitti ve gitti. Kalsaydı da karar Orman Müdürlüğünde olacaktı. Hozat yanıyor ve ben helikopter kaldıramadığım için üzgünüm. Lütfen bağışlayın" ifadeleriyle yanıt verdi.


TUNCELİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, görevli olmayan vatandaşların bölgeye girmemesi istenerek, "Bölgeye Hozat istikametinden ulaşım imkanı bulunmamaktadır. Bu sebepledir ki, araçlarımız ve ekiplerimiz, Ovacık istikametinden çalışmaktadır. Bölge, görevli olmayan vatandaşlarımız için risk arz etmektedir. Vatandaşlarımızın, görevli arkadaşlarımıza kolaylık göstermeleri ve Ovacık Kaymakamlığımızın izni olmaksızın alana girmemeleri rica olunur” denildi.

haluk levent yangın orman yangını ahbap helikopter