Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut, TÜPRAŞ'a atanmış: Çift maaşlı!

TAKİP ET

Varlık Fonu Genel Müdürü olan Salim Arda Ermut'un, TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine de atanarak iki kurumdan toplam 66 bin 917 lira maaş aldığı ortaya çıktı. Ermut'un Kartal İmam Hatip mezunu olması ise dikkat çekti.

AK Partili Salim Arda Ermut, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürlüğü makamındayken aynı zamanda TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine de atandı. Ermut'un iki kurumdan toplam 66 bin 917 lira maaş aldığı ortaya çıktı.

CHP’li MİLLETVEKİLİ BELGELERİ PAYLAŞTI
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yapılan atamayı, Twitter hesabından,
“AK Partili Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sn. Salim Arda Ermut'un, bugün aynı zamanda TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığını tespit ettik.” sözleri ile TÜPRAŞ 2021 Genel Kurul tutanağını paylaşarak duyurdu. 

66 BİN 917 LİRA MAAŞ
Deniz Yavuzyılmaz, Varlık Fonu Genel Müdürü maaşının 14.917 TL,
TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğinin maaşının ise 52.000 TL olduğunu açıklayarak, Ermut’un toplam 66 bin 917 lira maaş aldığını söyledi.

Yavuzyılmaz, KAP açıklaması ve atama ile ilgili Cumhurbaşkanı kararını da sosyal medya hesabından paylaştı.




KARTAL İMAM HATİP LİSESİ MEZUNU
Salim Arda Ermut, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bilal Erdoğan gibi 1999 yılında Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olması dikkat çekti. Daha önce de THY'nin yönetiminde 80'e yakın ismin ve birçok kurumdaki yöneticilerin Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu ortaya çıkmıştı.
 

varlık fonu bilal erdoğan tüpraş çift maaş salim arda ermut chp deniz yavuzyılmaz