Van sınırında şok görüntüler: Türkiye'ye yüzlerce kaçak geçiş!

TAKİP ET

Türkiye'ye kontrolsüz giriş yapan sığınmacıların sayısı giderek artarken Van Kapıköy Sınır Kapısı'ndan gelen görüntüler adete Türkiye'nin sınır güvenliğinin tehlikede olduğunu gözler önüne serdi. Videoda yüzlerce kaçak göçmenin Türkiye'ye giriş yaptığı görüldü.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Türkiye’ye yasal olmayan yollar ile gelen, kayıt dışı yabancı sayısı 3 milyonu aşmış durumda. Art arda sınır kapısından kontrolsüz geçen yabancı uyruklu kişilerin görüntüleri gelmeye devam ederken son görüntüler Van’da kaydedildi. 

Kameralara yansıyan görüntüde, sayısı yüzleri aşan yabancı uyruklu kişilerin kaçak yollarla Türkiye’ye girdiği görülüyor. Van’da kaydedilen görüntülerde Türkiye’ye kaçak yollarla gelen mültecilerin büyük çoğunluğunun Afgan olduğu belirtildi.

Türkiye'ye 3 gün önce giriş yaptıkları öğrenilen kaçakların akıbeti hakkında resmi kurumlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

VAN, MÜLTECİLERİN GÖÇ ROTASI OLDU 
Van, Afganistan ve Hindistan üzerinden gelerek Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yapan mültecilerin rotası olmuş durumda. Koronavirüsün, Afganistan ve Hindistan’da da görülen delta varyantı tüm ülkelere endişe verirken Afgan mültecilerin Türkiye’ye bu kadar rahat giriş yapabilmeleri dikkat çekti. 

İşte o görüntüler; Öte yandan Van, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre delta varyantının görüldüğü riskli iller arasında yer alıyor. 

AĞRI’DAN KAÇAK GEÇİŞ YAPAN MÜLTECİLER DE KAMERAYA YANSIMIŞTI 
Ağrı Doğubayazıt ilçesinden çekilen görüntülerde de Afgan uyruklu mültecilerin rahat şekilde girildiği kameralara yansımıştı. Onlarca erkek Afgan'ın herhangi bir engelle karşılaşmadan Türkiye'ye girdikleri görülürken görüntülerin sosyal medya yayılmasının ardından tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Ağrı'da şok görüntüler, Onlarca Afgan kaçak yollardan Türkiye'ye giriyor


Ağrı'dan yeni skandal görüntüler: Her gün yüzlerce kaçak geçiş!

van sınır türkiye kaçak geçiş afgan pakistan