Validebağ Korusu'nda skandal! Üsküdar Belediyesi kamyonları girdi, molozlar döküldü

TAKİP ET

İstanbul'un en büyük doğal yeşil alanlarından birisi olan Validebağ Korusu'na sabahın erken saatlerinde AKP'li Üsküdar Belediyesine ait iş makineleri ve kamyonlar girdi. Belediye çalışanları, bölgeye moloz ve kum döktü.

AKP'li Üsküdar Belediyesi 1. derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'na iş makineleri girdi. Sabahın erken saatlerinde koruya gelen belediye çalışanları, bölgeye moloz ve kum döktü.

Cumhuriyet'in haberine göre, Mahalle halkının direnişi ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrasında başlanamayan projeye, bu saat erken saatlerde kepçe ve kamyonlarla baskın düzenlendi. Baskını duyuran Validebağ Gönüllüleri, direniş başlatarak herkesi koruyu korumak için bölgeye çağırdı. Belediye çalışanlarına engel olmak isteyen vatandaşlar, polisler tarafından darbedildi.

Validebağ Savunması ise konuyla ilgili yaptığı  paylaşımda, ” Validebağ Üsküdar Belediyesi’nin çöplüğü değildir! Her ağacın dalının tek tek korunması gereken Validebağ korusuna şafak baskınıyla moloz dökmek hiçbir şekilde açıklanamaz!” dedi.

Başka bir paylaşımında ise “Üsküdar Belediyesi doğa katliamına devam ediyor! Yeni kamyonlar koruya girmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

istanbul validebağ korusu üsküdar belediyesi