Uzungöl'e 1000 araçlık otopark yapılacak

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Uzungöl'ü eski haline getireceğiz" açıklaması yaptıktan sonra yeni imar planlaması kapsamında 1.000 araçlık otopark yapılacağını söyeldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Uzungöl'de incelemelerde bulunup, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bölgenin turizm açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kurum, Uzungöl'ün turistik bölgesi için yeni bir imar planı hazırladıklarını açıkladı. 

Plan kapsamında şu ana kadar 68 binanın yıkılığını ve görsel kirlilik oluşturan binaların tıraşlandığını ifade eden Kurum, yeni yapılacak binaları kurallara bağladıklarını açıkladı.

Uzungöl'ü eski görünümüne kavuşturacaklarını ileri süren Kurum, 100 milyon liralık yatırımla otopark yapılacağını söyledi.

1000 ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK
Uzungöl’de otopark sıkıntısına çözüm getirileceğini ileri süren Bakan Kurum şunları söyledi: 

“Yıllık milyon seviyesine ulaşan ziyaretçi sayımız var. Bilhassa yoğun olan sezonda otopark sıkıntımız var. Ayder’de de doğal yapıya zarar vermeyecek şekilde tamamen yerin altında, buradaki doğal yapıyla bütünlük sergileyecek bir otopark inşasına başladık. Uzungöl’ümüzde de belediyemiz mülkiyetindeki bir alanı bakanlığımızla trampasını yapıyor ve TOKİ eliyle ziyaretçilerin araçlarını park edebilecekleri 1000 araç kapasiteli yaklaşık 100 milyon lira yatırım değeri olan bir projeyi başlatıyoruz."