Uzmanlar uyardı: Hacamat tedavisi hayatınızı kabusa çevirebilir!

TAKİP ET

Hacamat tedavisi geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. NIH'ın yaptığı araştırmalara göre hacamat tedavisi hayatınızı kabusa çevirebilir. NIH'ın verilerine göre hacamat tedavisinin sonuçları...

Hacamat, özellikle Asya ve Orta Doğu olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaygın olarak kullanılan geleneksel tıbbi uygulamadır. Cam, seramik, bambu veya plastik bir kap kullanarak cilt üzerinde emme oluşturmayı içerir. Kapta negatif basınç, ya cilt üzerine yerleştirilmeden önce oksijeni uzaklaştırmak için bardağa alev uygulanarak ya da cilde yerleştirildikten bardağın kirli kanı emmesi sağlanır.

NIH, geleneksel tıpta kullanılan hacamat tedavisi hakkında bazı araştırmalar yaptı. NIH’ın yaptığı araştırmalara göre hacamat tedavisi hayatınızı kabusa çevirebilir. NIH’ın araştırmalara göre hacamat tedavisinin sonuçları…

HACAMAT TEDAVİSİ SONUÇLARI

NIH’ın yapmış olduğu araştırmalara göre hacamat tedavisi kaliteli sonuçlar vermiyor. NIH’ın verilerine göre hacamat tedavisi ağrıyı azaltabilir ama kesin bir sonucu yoktur.
    

Hacamat ciltte geçici izler bırakır. Bu izlerin kökeni, fiziksel istismar belirtileriyle karıştırılmaması için sağlık hizmeti sağlayıcılarına açıklanmalıdır.

Hacamat, kalıcı cilt rengi değişikliği, yara izleri, yanıklar ve enfeksiyonlar gibi yan etkilere neden olabilir ve egzama veya sedef hastalığını kötüleştirebilir.

Kafatasının içinde kanama (kafa derisine hacamat sonrası) ve kan kaybından kaynaklanan anemi (tekrarlanan ıslak hacamat sonrasında) gibi nadir görülen ciddi yan etkiler rapor edilmiştir.

Hacamat ekipmanları kanla kontamine olabileceğinden (kasıtlı olarak ıslak hacamanda veya yanlışlıkla kuru hacamanda), hastalar arasında sterilizasyon yapılmadan aynı ekipmanın birden fazla kişi üzerinde kullanılması, hepatit B ve C gibi kan yoluyla bulaşan hastalıkların yayılmasına neden olabilir.

Kaynak: NIH, aykiri.com.tr

Günde bir tane yemeyi ihmal etmeyin! Faydalarına inanamayacaksınız

sağlık hacamat kabus